Kurumsal Yapı
Toplumumuzun en önemli sorunlarından biri, iletişimdeki eksikliğidir. Türkiye’de, karasal yayın yapan 247 televizyon ve 1057 radyo, uydu üzerinden yayın yapan 205 televizyon ve 63 radyo, kablo üzerinden yayın yapan 101 televizyon olmak üzere toplam 553 televizyon ve 1120 radyo bulunmaktadır.
Sinema ve dizi film yapımcılarının, gerek eğitimli, gerekse kendini seslendirebilen oyuncu adaylarına öncelik verdiği doğaldır. Son yıllarda herkesin fark ettiği ve eleştirdiği konulardan biri de, filmlerin niteliksiz seslendirildiğidir. Nedeniyse, birkaç yıl öncesine kadar Tiyatro Sanatçıları oyunculuğun yanısıra seslendirme mesleğiyle de ağırlıklı olarak ilgilenirlerken, son yıllarda dizi film ve sinema oyunculuğuna yönelmişlerdir. Durum böyle olunca, seslendirme yönetmenleri nitelikli seslendirme sanatçısı bulmakta güçlük çekmeye başlamışlardır.
Bu ölçüde geniş bir sektör olan, radyo ve televizyonlarda yaşanan ortak sorun, nitelikli spiker, sunucu ve seslendirme sanatçısı ihtiyacının karşılanamamasıdır.
Ayrıca, 100’ün üstünde dizi film yayınlanmakta, bir dizide, kamera önü ve arkasında en az 60 kişilik ekip görev almakta, bazı dizilerde bu kadro 100 kişiye kadar çıkabilmektedir. Kaldı ki, sözü edilen rakamlar, bölüm bölüm değişen figüranların sayısı değerlendirilmeden hesaplanmıştır. Bu kadar geniş bir sektörü oluşturan sinema ve dizi oyunculuğu her geçen yıl cazibesini arttırarak gelişmektedir.
T.C.Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak ve Başkent İletişim Bilimleri Akademisi adıyla eğitim hayatını sürdüren Akademimiz, Türkçe’yi güzel ve etkili konuşma ile spikerlik, sunuculuk, seslendirme ve oyunculuk meslek becerilerini kazandırma amacıyla, her meslek grubundan ve öğrencilerden oluşan kitleye DİKSİYON, SPİKERLİK, SUNUCULUK, SESLENDİRME, DUBLAJ, TEMEL OYUNCULUK, TİYATRO, SİNEMA VE SAHNE SANATLARI alanlarında eğitim veren bir eğitim merkezidir.
Eğitmenlerimizin, Devlet Tiyatrosu Sanatçısı, TRT kökenli spiker – sunucu ya da dilbilimci olmaları temel ilkemizdir.